המדריך לניהול מסעדה בעזרת קופה ממוחשבת
ברוכים הבאים למדריך לניהול מסעדה, מדריך זה יורחב עם הזמן עם כלים ניהוליים שיעזרו לפעול ביעילות רבה ובנוסף לספק לאורחי המסעדה התנסויות מדהימות ובלתי נשכחות, זה מה שעושה את ההבדל.
מניעים רבים דוחפים אותנו לפעול במיטב המאמצים וביעילות לספק פתרונות לשינויים תרבותיים שחלים מידי תקופה, להשרות אווירה נוחה עם קהל הלקוחות ובמיוחד עם עובדי המסעדה.
לחפש פתרונות ולעשות מאמצים לעשות כל דבר על הצד הטוב ביותר ולהיות אחראי באופן אישי על התנסותו של כל אורח במסעדה, משתמע מכך שעליך להשרות אווירה חיובית ונוחה עם אלה שאתה משרת קרי "האורחים" ועם אלה שאתה עובד – העובדים ומנהלי המסעדה בפרט.
אני בתקווה שמדריך זה יהווה עבורכם עזר רב ושתתרמו לכך שהמסעדה יהיה מקום נהדר להיות בו.
לכל מסעדה אמורה להיות גישה משלה שתבדל אותה, בנוסף לסגנון הבישול המעולה ולעיצוב המדהים.
החברה
" המסעדה – בית הקפה " – להתמקד בבניית מוניטין.
ההתמקדות היא על מנת לתת ערך לכסף, עי" הגשת אוכל הטוב ביותר והטרי ביותר, התפקיד החשוב לנו ביותר הוא לספק לאורחינו את האוכל הטוב ביותר. זכור! המזון הוא הלב והנשמה של המסעדה/ בית הקפה.
בדיקה חוזרת! היא תשומת לב לפרטים על ידי כל אחד מצוות המסעדה/ בית הקפה, החל מהטבחים אשר משתמשים במוצרים הטובים ביותר, מוציאי המנות אשר מכינים כל מנה עם הרבה תשומת לב, המלצרים אשר בודקים פעמיים בכדי להיות בטוחים שהלקוחות מרוצים מהאוכל, בדיקה חוזרת כוללת גם את בדיקה מתחת לכיסאות ולשולחנות, מחדשים מלאי, מנקים ועורכים שולחנות והמארחים (ושומר הסף) אשר דואגים לכך שכל האורחים יקודמו בברכה בכניסה.
יחד עם יחס חם וחברותי באווירה גבוהה, " רכיבים" אלה מושכים לקוחות מכל הגילאים, ואינו חייב להיות יקר באופן יחסי.
להפוך את המקום למקום מפגש, בעזרת סטנדרטים יוצאי דופן וייחודיים, הם יהיו הסיבה לשם הטוב שתרכוש המסעדה/ בית הקפה.
בדיקה חוזרת כוללת את כל צוות המסעדה / בית הקפה
בדיקה חוזרת הינה תנאי הכרחי להצלחת המסעדה , בלי זאת אורחינו לא יהיו מרוצים ב 100%.
בדיקה חוזרת איננה רק תשומת לב לצרכי האורחים, זה כולל גם את כל מערכת היחסים אחד עם השני "האם אתה צריך עזרה עם ההזמנה הגדולה הזו? תן לי לעזור לך", "אני אבדוק מה הם רוצים, אתה עסוק".
ישנה רק דרך אחת ללמוד איך עושים בדיקה חוזרת – תרגול ..תרגול ..ותרגול.
עבודת צוות – תוכנה לניהול עובדים
המפתח למסעדה/ בית קפה מוצלח הוא התלמדות ברמה גבוהה ועבודת צוות בין ההנהלה לבין העובדים.
המפתח לעבודת צוות הוא תקשורת – ישיבות צוות, התלמדויות, הצעות של העובדים והחוברות לעובדים, מערכת היחסים שאתה מפתח עם צוות העובדים, ההנהלה ומעל לכל עם הלקוחות, משפיעה באופן ישיר על הסטנדרטים של העבודה בהיותך אחד מהצוות העושה את עבודתו על הצד הטוב ביותר, "החברה", המסעדה, מצפה ממך לעשות את תפקידך בצורה מקצועית, לא משנה כמה קשה המשימה.
הביטוי "זה לא תפקידי" אינו נמצא בלקסיקון של חברי הצוות של המסעדה.
הצוות וההנהלה חייבים לעבוד יחד בכדי שהאורחים יבואו על סיפוקם ויהיו שבעי רצון.
אישיות והתנהגות
האישיות שלך היא המייחדת אותך מכל אחד אחר בחברה, החברה דוחפת אותך לפעול לפי אישיותך המיוחדת, התלהבות, חיוך שמח ועבודת צוות הינם מרכיבים חשובים בכדי להבטיח רמה גבוהה של שירות ללקוחותיך.
מקבלת הפנים של הלקוח בדלת ועד ליציאתו, המטרה שלנו היא לתת ללקוחותינו את השירות הטוב ביותר, אחריותו של כל הצוות היא לתת שירות יעיל וטוב ביותר לקהל לקוחותינו.
שוויון הזדמנויות בתעסוקה
מדיניות החברה – המסעדה / בית הקפה היא: על פי כל החוקים הקשורים בנושא, לתת הזדמנות שווה בתעסוקה לכל האנשים המוכשרים לכך ולמנוע אפליה בתעסוקה בגלל – גזע, צבע, מין, גיל, ארץ, דת, מוגבלות, אזרחות ואו מעמד חברתי.
מדיניות החברה לבחור אנשים המוכשרים ביותר לכל תפקיד בחברה, זו הכוונה והפתרון להתאים את הביקוש ורוח כל החוקים עם ביסוס כל עקרונות שוויון הזדמנויות.
מדיניות זו קיימת גם לגבי צוות העובדים ומתבטאת בתחומים הבאים: מיון להעסקה, הכשרה, קידום, תעריף השכר, משמעת, ופיטורין.
כוכבי המסעדה / בית הקפה
בדיוק כמו פרסי האוסקר, תכנית הכוכבים של המסעדה הוקמה בכדי להכיר בביצועים המדהימים בכל המחלקות.
כוכבי המסעדה הם עובדים שעושים את ההבדל MAKE A DIFFERNCE בחיי האורחים ובחיי כל הסובבים אותם, הגישה שלהם, עבודת הצוות וההכרה שלהם בייחודיות של המסעדה הם יוצאי דופן ועושים את המסעדה למקום טוב יותר להיות בו.
תקשורת
דלת פתוחה:
מדיניות החברה היא לספק ערוץ פתוח וזמין שלתקשורת בין האחראים לבין העובדים, הצעות ניתן להעביר דרך תיבת הצעות:
- כתוב את הרעיון
- מה יכול למנוע מרעיונך להיות יעיל?
- תאר כיצד הדבר ישפיע לטובה על המסעדה / בית הקפה?
- כתוב את שימך אם ברצונך לקבל תשובה ישירה
בעיות ותלונות של העובדים הם עקרונות בסיסיים של תקשורת עם האחראים, אנו מעודדים את העובדים שלנו לדבר עם האחראי על כל דבר שמהווה בעיה בעבודתם.
ערוצי תקשורת:
לוח מודעות – הוא אחד מדרכי התקשורת החשובים המקשרים בין החברה לבינך בנוסף לאמצעי עזר נוספים כגון קבוצת וואטסאפ, אינסטגרם, לינקדין, על ידי כך שתסתכל בלוח המודעות לעתים תכופות, תהיה מודע למדיניות משתנה, ישיבות וכו'.
זוהי אחריותך להסתכל בלוח המודעות בכל פעם שאתה מגיע לעבודה, בנוסף להודעות מההנהלה, יהיה גם לוח לפעילות של העובדים, לוח זה מעדכן את העובד על אירועים טיולים, מכירות מיוחדות, וכדומה .
ישיבות – ישיבות הצוות משמשות כפורום לרעיונות והמשך התלמדות, מידע כמו הליכים חדשים, מדיניות מטרות ואירועים מועבר יחד עם הקניית ידע והכרה בצוות המסעדה וכל חבר בנפרד.
ישיבות מחלקה נערכות בדרך כלל פעם בשבוע וישיבות צוות נערכת פעם בחודש.
יש להתייחס לישיבות אלה כמשמרת והנוכחות בהם היא חובה, עליך להודיע למנהל המחלקה שלך לפחות יומיים מראש אם אתה יודע שלא תוכל להגיע לישיבה.
בישיבה יועלו באמצעות קופה ממוחשבת דוחות וניתוחים של פעילות העסק: כמות הלקוחות שביקרו במסעדה בשבוע החולף, הימים והשעות החלשים, ניתוח תרומה לעסק של מחלקה, ואזור כולל מכירות פריטים לפי מלצר, עמידה ביעדים שבועיים, היערכות וצפי לעמידה ביעדים חודשים.
היעדרות מישיבה מבלי להודיע מראש ולקבל אישור, תגרור נקיטת צעדים משמעתיים.
ישיבות לפני משמרת – לפני כל משמרת בוקר וערב תערך ישיבת הדרכה, ישיבה תערך 15 דק' לפני תחילת כל משמרת, הצוות יעודכן בישיבה בדגשים כגון: מנות מיוחדות, פריטים שאזלו, הליכים ששונו במקום, אירוע /ים שמוזמנים ויתרחשו במסעדה, עישון ואכילה בזמן ישיבה אסורים. כל הצוות חייב להיות מוכן ולבוש במדים בתחילת הישיבה.
לוח המשמרות באפליקציה – לוח המשמרות של כל מחלקה יפורסם כל שבוע ביום חמישי עד השעה 17:00 על העובדים לבדוק את לוח הזמנים שלהם, בדוק את לוח המשמרות שלך מידי יום, על כל בעיה לגבי לוח הזמנים יש לדווח למנהל המחלקה, לוח המשמרות לא יימסר טלפונית.
סידור העבודה יבוצע על פי צרכים ובקשות, ניתן יהיה להעביר בקשות באלו משמרות וימים רוצה לעבוד, באלו משמרות יכול לעבוד ככונן, ובאלו משמרות וימים לא יכול לעבוד, והתוכנה של שעון נוכחות תסדר בהתאמה את סידור העבודה.
מדיניות והליכים
אנו מאמינים שצריך לנהוג בכל העובדים ולכבד אותם בצורה שווה והוגנת, בכדי להבטיח רמה גבוהה של מקצועיות, הפרה של מדיניות המסעדה / בית הקפה תגרור נקיטת צעדי משמעת אם יש לך איזוהי שאלה לגבי סעיפים המופיעים בחוברת זו, פנה בבקשה לאחראי שיענה על שאלתך.
תוכנה לניהול עובדים: נוכחות
כל ההיעדרויות יחולקו ל 2 קטגוריות: "מאושר" ו- "לא מאושר". היעדרות מאושרת צריכה להיות מאושרת מראש ויכולה להיות מאושרת לפי הסעיפים הבאים:
- מחלה / אשפוז בבית חולים
- מקרה חירום במשפחה
- היעדרות מאושרת מראש
- שרות צבאי
אם אינך יכול להגיע לעבודה "למשמרת שלך" אתה אחראי לדאוג שמישהו אחר יעבוד במקומך. היעדרות לא מדווחת נחשבת כהיעדרות לא מאושרת, היעדרות לא מאושרת אחת תגרור אזהרה בכתב. שתי היעדרויות לא מאושרות יגררו אזהרה אחרונה, שלוש היעדרויות לא מאושרות, או שתי היעדרויות לא מאושרות רצופות, יחשבו כהתפטרות מרצון. נוכחות ותפקוד טובים הם תנאי לקבלה לעבודה במסעדה/ בית הקפה.
את ימי החופש יש לבקש ולקבל על כך אישור כמה שיותר מוקדם.
תלונות / הליכים במקרים של עגמת נפש
מדיניות המסעדה/ בית הקפה היא שלכל העובדים תהיה אפשרות להציג את בעיותיהם הקשורות לעבודה ולערער על החלטה של ההנהלה.
מנכ"ל המסעדה / בית הקפה יעשו כל שביכולתם בכדי לפתור כל עגמת נפש שנגרמה אם הכל נעשה לפי ההליכים.
עגמת נפש במדיניות מוגדרת כהבעת אי שביעות רצון של העובד כתוצאה מהחלטה של ההנהלה או פסילת מועמדות לקידום, עובד שמרגיש שנגרמה לו עגמת נפש צריך לפעול כך:
- שלב 1 – עליו להציג את המקרה בפני מנהל המחלקה שלו, מנהל המחלקה חייב לנסות לפתור את המקרה ולתת את החלטתו לעובד בתוך זמן סביר, אם המקרה כולל את המנהל יש לעבור לשלב 2.
- שלב 2 – עליו להודיע למנהל המחלקה שאינו מרוצה מהחלטתו, עליו להציג את המקרה בפני מנכ"ל אשר חייב לנסות לפתור את המקרה ולמסור את החלטתו בתוך זמן סביר.
- שלב 3 – במקרה שהעובד אינו מרוצה מהחלטתו של המנכ"ל, עליו לפנות לבעלים, אשר ינקוט בצעדים הנדרשים בכדי לשחזר ולחקור את המקרה, ויגיש תשובה סופית ומחייבת בכתב.
הערכה
מדיניות המסעדה היא לכתוב את השיחות בין העובדים למנהלים בקשר לביצועים המקצועיים שלהם, בין אם לחיוב או לשלילה, כך אפשר לעקוב אחר התקדמות וההתפתחות של העובדים.
מחברת ההערכה תהיה במשרדי מנהלי החברה, עם דף נפרד לכל אחד מחברי הצוות, לחברי הצוות הזכות להסתכל בטופס ההערכה שלו בהשגחת מנהל.
קשרים עם לקוחות
המדיניות של המסעדה / בית הקפה היא שהלקוחות ייהנו במסעדה ויהיו מרוצים ב 100%. יש לנהוג בלקוחותינו בכבוד כל הזמן, על העובדים להבין כי הלקוח הוא במקום הראשון בסדר העדיפויות.
הלקוח הוא המקור העיקרי להכנסות החברה , כל עובד חייב לעשות את המקסימום בכדי שכל חוויה של הלקוח במסעדה יהיה באווירה נוחה וחיובית ככל האפשר. העובדים צריכים לנהוג בכבוד ובמקצועיות בכל דרך תקשורת עם אנשים על ידי תרגול, בכתב או בטלפון, כל עובד צריך לדווח על כל בעיה עם לקוח או תלונה להנהלה באופן מידי.
הנהלת המסעדה לא תסבול התחצפות כלפי אורח, ולא משנה מהן הסיבות, התנהגות כזו הינה הפרת מדיניות ותגרום לפיטורין מיידים.
הליכי משמעת
המדיניות של המסעדה/ בית הקפה וההליכים המשמעתיים הם ברורים ביותר בכדי להגן גם על העובד וגם על החברה, המדיניות שלנו היא שכל צעדי המשמעת יהיו הוגנים, כל שלבי המשמעת יתועדו במחברת ההערות של חברי הצוות והעתק יוכנס לתיק האישי של אותו עובד.
המדיניות של המסעדה מתירה פיטורים מיידים של העובדים בשל עבירות הנחשבות כחמורות , חלק מעבירות אלה הם:
- התחצפות לאורח
- חוסר הגינות/ גניבה
- זיוף מסמכים
- הרס/ שימוש ברכוש המסעדה ללא אישור
- החזקה/ שימוש בסמים בדרך לעבודה , בעבודה , בשטח המסעדה, אלכוהול או דומיהם או הגעה לעבודה תחת השפעתם
- מריבה/ מכות
- הונאה
- הפרת אימון
- אי ציות/ מרדנות
- הפרת סודיות
דוגמאות של מעשים שמובילים לנקיטת צעדים משמעתיים:
- איחור, איטיות, השתהות
- פחות/ יותר כסף בקופה הממוחשבת
- גישה שלילית הפוגעת במורל הצוות
- שתייה/ אכילה/ עישון באזור שאינו מוקצה לכך
- לבוש לא מתאים (מדים)
- החלפת משמרת שלא בהתאם לנדרש
- חוסר היגיינה אישית
הרשימה לעיל מציגה מספר דוגמאות למעשים אשר מובילים לנקיטת צעדים משמעתיים, אך אלה אינם המעשים הבלעדיים עליהם יינתנו עונשים, החברה מתייחסת לנושא זה ברצינות רבה, עובד שימצא מפר את המדיניות הזו, צעדים משמעתיים ינקטו נגדו, כולל פיטורים.
הטרדה
המסעדה מחויבת לספק מקום עבודה אשר הטרדה מינית והטרדה המבוססת על – גזע, צבע, מוצא, דת, גיל, מצב רפואי, מעמד חברתי, ומוגבלויות לא יהיו קיימים בה.
המסעדה אינה מסכימה ולא סובלת הטרדת עובדים על ידי מנהלים, אחראי משמרת, או חברי צוות, כמו כן החברה תנסה להגן על העובדים מהטרדה על ידי כך שלא יהיו כאלו במקום העבודה.
אם אתה נמצא במצב בו אתה מרגיש מוטרד, עליך להודיע לאותו אדם כי התנהגותו לא כשורה, ועליו לחדול מכך מיד.
אם מעשיו אינם חדלים, או בכל זמן שאתה מרגיש כי זה נחוץ, עליך לדווח על מקרה של הטרדה בעבודה, הכוללת הטרדה על ידי עובד של המסעדה/ בית הקפה או כל אדם אחר, ישירות למנכ"ל החברה או לבעל המסעדה/ בית הקפה.
החברה לא תסבול הטרדה מכל סוג ותחקור כל תלונה באופן יסודי וחשאי, צעדי המשמעת אשר ינקטו יכולים להיות מאזהרה בכתב ועד פיטורים מיידים – תלוי בנסיבות המקרה.
במקרה של הטרדה מצד לקוחות או ספקים, ינקטו צעדים לאחר התייעצות עם המנכ"ל.
החברה אוסרת כל צורה של נקמה בעובד שהתלונן, או בעובד ששיתף פעולה בבירור התלונה, תלונות על פעולות נקם צריכות להיות מדווחות באותו האופן של תלונות נגד הטרדה.
"ראיון יציאה"
מדיניות החברה היא לנסות לנהל "ראיון יציאה" עם כל חבר צוות, בקשר לסיבת התפטרותו, ראיון זה יערך בסודיות כדי לקבל הערכה לגבי המדיניות, הפעילות והנהלים של החברה.
תקופת היכרות
מדיניות החברה שלכל העובדים החדשים תהיה תקופת היכרות של 90 יום, המתחילה מהיום שבו הועסק העובד, תקופה זו נועדה לתת מספיק זמן לעובדים ולחברה לקבוע האם הצדדים מספקים את דרישותיהם האחד מהשני.
מדיניות החברה היא שצעדים משמעתיים הננקטים בתקופת ההיכרות יהיו הוגנים, החברה שומרת לעצמה את הזכות לפטר עובד בגלל סיבה מוצדקת בתקופת ההיכרות ללא הודעה מראש…
הערכת ביצועי עובד
מדיניות החברה היא לערוך הערכת ביצועים לכל עובד פעמיים בשנה (בחודשים מאי ונובמבר).
כל עובד יקבל הזדמנות למלא טופס ההערכה, בו עליו להעריך את ביצועיו בעצמו לעומת ההערכה של המנהל.
ההערכות הם בכדי לספק לעובד הערכה כנה של האחראי שלו, ושלו עצמו לגבי הביצועים שלו.
מטרתה של החברה היא לשמור על אווירה שבה העובד יכול להתפתח ולשפר את ביצועיו, אחת הדרכים לעשות זאת היא דרך הערכה זו, "זכור" ביצוע מוצלח מהווה גורם חשוב לעתיד שלך ולהצלחה נמשכת של המסעדה.
הופעה חיצונית
מדיניות החברה היא שבגדיו וההיגיינה האישית של כל עובד יהיו בהתאם לעבודתו, אנו מצפים מהעובדים שיציגו הופעה מקצועית ועסקית לקהל לקוחות המסעדה/ בית הקפה.
יש להקפיד על תלבושת כפי הנדרש, עובדים שתפקידם אינו מחייב לבישת תלבושת חייבים להקפיד להתלבש בצורה שתקרין תדמית חיובית ומקצועית.
השיער צריך להיות נקי ומסודר במשך כל זמן העבודה, זקן שפם ופאות צריכים להיות מסודרים.
עובד שאינו עונה על הדרישות שלנו (תלבושת היגיינה אישית) ינקטו נגדו צעדים משמעתיים הכוללים אפשרות לפיטורים, כל חבר צוות שיגיע לעבודה ללא תלבושת מתאימה לא יוכל לעבוד.
תלבושת
החברה תספק שלושה זוגות של תלבושת כל חצי שנה, העובדים יהיו אחראים לספק בעצמם את יתר הפריטים המצוינים במדריך, העובדים יהיו אחראים לשלמות ולניקיון תלבושתם.
תלבושות נוספות ניתן יהיה לרכוש בהנחה, כאשר מאבדים או שוכחים את תלבושת למשמרת, על העובד לרכוש את התלבושת (בהנחה), להנהלה יש זכות לדרוש מעובד להחליף פריט מהתלבושת שאינו עונה על דרישות המסעדה.
עובדים אשר יעזבו את החברה בששת החודשים הראשונים לעבודתם, ידרשו להחזיר את פרטי הלבוש שסופקו להם על ידי החברה לידי ההנהלה.
תיק אישי
לכל עובד בחברה ישנו תיק אישי אשר יהיה חשאי ויכלול את פרטיו האישיים של העובד, ביצועיו ונוכחות.
עובד המבקש לעיין בתיקו האישי, יוכל לעשות זאת על ידי קביעת פגישה עם מנהל המחלקה שלו, אנא ידעו אותנו לגבי כל שינוי בפרטים האישיים שלך כגון – כתובת, מצב משפחתי, טלפון וכו'
עדכון משכורת
מדיניות החברה היא לערוך עדכון משכורת לכל עובד פעמיים בשנה – במאי ובנובמבר.
את הערכת המשכורת לפי שעה יעשו יחד עם הערכת ביצועים של כל עובד, כל עליה במשכורת תצא לפועל ביום הראשון של החודש שאחרי ההערכה – יולי (מהערכה של חודש מאי) או ינואר של השנה שאחרי (מהערכה של חודש נובמבר), תלוי בנסיבות.
כל חבר צוות שהועסק או שקודם (עם עליה במשכורת) במשך שלושה חודשים לפני תקופת ההערכות, לדוגמה – חבר צוות שהועסק באפריל לא יהיה זכאי להערכת משכורתו עד לחודש נובמבר של אותה שנה.
למרות שהערכת עובד נעשית באופן אוטומטי, העלאה בשכר אינה באופן אוטומטי, העלאה בשכר תהיה מבוססת על ביצועי העובד ויחסו לעבוד.
בקשות עדכון משכורת לא יערכו בין תקופת ההערכות, אלא אם מדובר על קידום.
החלפת משמרת
החלפת משמרת הנעשית עם חבר צוות אחר, חייבת להירשם על טופס החלפת משמרות. טופס החלפת משמרות נמצא במשרד המנהלים, או באפליקציה – החלפה בין עובדים.
הטופס חייב להיחתם על ידי שני העובדים ומנהל מחלקה מתאימה, האחריות הבלעדית על ביצוע המשמרת היא של העובד שהיה רשום בלוח הזמנים עד שההחלפה מאושרת.
חבר צוות אינו זכאי להחליף משמרת אם הוא גורם לכך שחבר צוות אחר יעבוד משמרת כפולה.
ארוחות עובדים
מדיניות החברה הינה לספק ארוחת צוות לנוחיות העובדים, המסעדה תספק את השירות הזה באזור המיועד לכך לעובדי החברה, רק העובדים במשמרת יהיו זכאים לארוחה זו.
השעיה
מדיניות החברה היא שעובדים יושעו מזמן לזמן כאחד מהליכי המשמעת, 3 ימי השעיה יינתנו לכל עובד אשר קיבל אזהרה סופית בכתב .
כל השעיה משמעתית תהיה ללא תשלום ותנוהל בצורה הוגנת.
במקרה של תלונות/ האשמות אשר יכולות לגרום לפיטורים, עובדים עצמאיים יכולים להיות מושעים בזמן חקירת ההאשמות, השעיה כזו תהיה לזמן בלתי מוגבל וללא שכר.
אולם, אם יתגלה בחקירה כי חלה טעות והעובד ימצא זכאי, העובד יקבל שכר על השעות המופיעות בלוח הזמנים שלו בתעריף הרגיל.
פיטורים
מדיניות החברה היא שכל פיטורים יהיו באופן חשאי ומקצועי, תוך שימוע, מדיניות הפיטורים שלנו היא הוגנת ומנוהלת לפי מדיניות שוויון ההזדמנויות של החברה.
מדיניות החברה היא שעובדים מפוטרים אינם רשאים להיות בשטח החברה במשך 90 יום מיום הפיטורים, מלבד הצורך באיסוף משכורתם האחרונה.
שימוש בטלפון
מדיניות החברה היא ששימוש במערכת הטלפונים תהיה אך ורק בהקשר לעבודה, כל עובד שימצא מפר את המדיניות הזו, ינקטו נגדו צעדים משמעתיים.
חברי הצוות אינם רשאים לקבל שיחות טלפון בזמן העבודה, וצריכים לידע את משפחתם וחבריהם לגבי מדיניות זו, הודעות יילקחו במצבי חירום.
אוריינטציה והכשרה
אוריינטציה
מדיניות החברה היא שכל העובדים החדשים חייבים לעבור אוריינטציה לפני שהם מתחילים לעבוד, תפקידנו הוא לספק לכל חבר צוות את ההזדמנות לנצל את הפוטנציאל הגלום בו במלואו כחבר במשפחת "המסעדה".
הצעד הראשון בכדי למלא את תפקידנו הוא לספק לכל עובד חדש אוירה נוחה ומידע בהשתלמות.
לא משנה מהם הנסיבות, אין באפשרות עובד להתחיל משמרת בלי שנכח פעם באוריינטציה.
הכשרה
מדיניות ומטרת החברה היא לספק לחבר צוות חדש את ההכשרה הנדרשת , בכדי שיוכל למלא את תפקידו על הצד הטוב ביותר.
לכל מחלקה יש תכנית העשרה מוגדרת אשר אותה יעבור כל עובד חדש , בכדי לסיים את ההכשרה בהצלחה ולוודא שאתה מנצל את הפוטנציאל שלך במלואו בחברה, עליך לחזור ולהבין את החומר בחוברות של המחלקה שלך בצורה מעמיקה, הביטחון להצלחה שלך – למידה בצורה יסודית.
מידע כללי
ביקור אח"מים (סלבים)
ביקורים אלו יאורגנו על ידי מחלקת יחסי ציבור, בפעמים אחרות יגיעו ללא הודעה מוקדמת.
בפעמים בהם יבקרו אח"מים או סלבים, הכרחי שאתה כעובד החברה, תכבד את פרטיותם של אורחים אלה.
אסור לעובדים לבקש חתימות או תמונות עם אח"מים.
כרטיס מועדון VIP
מדיניות החברה היא להנפיק כרטיס מועדון VIP, בעלי הכרטיסים יהיו זכאים לכניסה מידית ואפשרות לבחור לפי רצונם את מקום הישיבה במסעדה.
אורחים בעלי כרטיס שפג תוקפו יקבלו את זכויותיהם אך יהיה עליהם להחזיר את הכרטיס למנהל , ומשם למשרדי החברה, בכדי להשמידו או להאריך את תוקפו.
נתינת תוקף אוטומטי אינה מדיניות החברה ועל בעלי כרטיס שפג תוקפו להיות מודעים למדיניות זו.
שעות הפתיחה
החברה פתוחה 364 יום בשנה למעט יום כיפור, ערב יום הזיכרון לשואה לגבורה, ויום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, לשעות הפעילות של המסעדה ראה בנספח.
ארוניות
החברה מספקת ארוניות לעובדיה, אנו לא אחראים למקרי גניבה או אבדה של חפצים מהארוניות, הארוניות נועדו לנוחיות חברה הצוות, אך שייכים לחברה.
כל החפצים האישיים צריכים להילקח מהארונית בסוף המשמרת, אסור שיישארו דברים בתוך הארונית במשך הלילה.
החברה שומרת לעצמה לפתוח ולבדוק בארונית בכל עת, ללא הודעה מוקדמת לעובדים.
אבדות ומציאות
מדיניות החברה היא שכל חפץ שאבד או נמצא ידווח למנהל במידית, כל עובד שלא ידווח על מקרה כזה, ינקטו נגדו צעדי משמעת.
השימוש במערכת הכריזה
החברה עושה הכל כדי לספק לאורחיה שירות מעולה באווירה מהנה, חל אסור על שימוש במערכת הכריזה, כדי לקרוא לאורחים או לאנשי הצוות.
משמרות "כונן"
למשמרות אלה צריך להתייחס כאל משמרת רגילה, חברי הצוות המשובצים למשמרת כזו אחראים לדבר ישירות עם מנהל שבתפקיד שעה וחצי לפני שמתחילה המשמרת.
חברי צוות שהתבקשו לבוא לעבודה במסגרת "משמרת כונן" צריכים להגיע לישיבה שלפני המשמרת בזמן ולבושים בתלבושת לעבודה.
זכור משמרת "כונן" הינה משמרת רגילה.
בטיחות
מדיניות החברה היא לשמור על סביבת עבודה בטיחותית לעובדיה ולספק מוצרים ושירותים בטיחותיים ללקוחותינו.
האחריות של כל חבר צוות לדוח על בעיות בקשר לבטיחות/ ואו איכות המוצרים של המסעדה, היה ערני לכל מצב סכנה פוטנציאלי כל הזמן, תאונות הם לעיתים קרובות תוצאה של הזנחה ויכולים להימנע מהם אם הצוות יעבוד ביחד.
כאשר נגרמת תאונה, שאל את עצמך איך היה אפשר היה למנוע את התאונה ונקט בצעדים אשר ימנעו תאונה דומה בעתיד, עבוד במהירות, ביעילות ובבטיחות!
הליכי תאונות
תאונות קורות. במקרה של תאונה לחבר צוות או לאורח, גם הקטנה ביותר, יש להודיע על כך מידית למנהל, חובה על המנהל למלא טופס תאונות, לעולם אל תודה באשמה בפני אורח, לא משנה מה הנסיבות, המנהל יטפל בעניין.
רכוש החברה
הלקוחות רשאים להיכנס וצאת מהמסעדה אך ורק דרך הכניסה הראשית.
כל האזורים חייבים להישאר בטוחים כל הזמן, כל המוצרים שבמלאי חייבים להיות נעולים במקררים, מקפיאים או במחסנים כשהם אינם בשימוש.
משקאות חייבים להיות נעולים ולהילקח משם תחת השגחה של מנהל, כל סוגי הסחורות, הכוללים מזון, חומרים שונים ותלבושות חייבים גם הם להיות נעולים וניתן להוציאם אך ורק בהשגחת מנהל.
בכל פגיעה ברכוש החברה ינקטו נגד המבצעים צעדים משמעתיים, שימוש ברכוש החברה ללא אישור שווה לגניבה, וזוהי עילה לפיטורים מיידים.
שריפה והדרכת בטיחותית
החברה מתכננת למסעדה תכנית למקרה חירום כגון: שריפה.
כל עובד יהיה אחראי למלא אחר הוראות הבטיחות שימסרו לו, אם יש שאלות בקשר לתכנית חירום פנה לממונה עליך.
ערכות עזרה ראשונה
כל עובד ידע היכן מונחת ערכת עזרה ראשונה, יהיו בה כל הפריטים הנחוצים לערכה זו.
קוד הבריאות
הליכים סניטרים ובטיחותיים הם חובה על כל עובד במסעדה/ בבית הקפה, כל חברי הצוות חייבים לציית לקוד הבריאות בעבודתם, יש להקפיד על קוד הבריאות למען בריאות הלקוחות והצוות כאחד.
לפי החוק ,כל עובדי המסעדה מוכרחים לרחוץ את ידיהם לאחר כל שימוש בשירותים.
במסעדה אנו דורשים גם מהעובדים לרחוץ את ידיהם גם לאחר שימוש בדברים אשר יכולים לזהם את האוכל או המשקאות כגון: אחרי אכילה, עישון, סידור שיער, נגיעה באף, בפה, הימנע מלגעת בפניך, באפך או בפיך כאשר אתה מגיש אוכל ושתייה.
בכדי למנוע הרעלת מזון ומחלות נוספות, חובה עליך לציית לחוקים אלו.
עישון
למסעדה יהיה אזור עישון המיועד לכך, על חברי הצוות חל איסור מוחלט לעשן באזורים שאינם מיועדים לכך כגון: המטבח, בר, אזור המסעדה ועוד.
אנא ממך זכור להניח בצד את הסיגריות ושטוף את ידיך לאחר העישון.
נשק
מדיניות המסעדה היא שאין להכניס מסוג כלשהו לשטח המסעדה( כגון: סכינים אקדח או רובה ) אלא אם הם בידיים של איש ביטחון בעל אישור או משטרה.
עובד הנושא נשק במהלך שירותו הצבאי, עליו להודיע על כך למנהל בתפקיד.
עצות בטיחות
אנא קרא ביסודיות את כללי הבטיחות שלהלן :
- מקום עבודה נקי הוא מקום עבודה בטוח, הנח פריטים בצורה בטיחותית ובאזור בטוח כדי למנוע תאונות.
- פעל לפי נוהלי הבטיחות כאשר אתה מקבל חבילות קופסאות ובמיוחד כשהם מכילים אוכל.
- זוהי האחריות של המחלקה שמקבלת סחורה, לבדוק את הסחורה.
- בכדי לבדוק את טריות המזון, בדוק את המלאי.
- תמיד השתמש בסולם בכדי להגיע לדברים שאינם בהישג ידך.
- יש להשתמש בכלים חדים עם תשומת לב רבה:
- כשחותכים עם סכין חיתוך – חתוך רחוק מהגוף.
- אחרי שמנקים – החזר את הסכינים למקום.
- אל תשתמש במכשירים שלא הוכשרת לעבוד עימם.
- יידע את האורחים אם כלי האוכל או השתייה חמים .
- היזהר ממגשים עמוסים (הימנע מלהעמיס אותם יתר על המידה)
- היה זהיר ביותר כשנשבר כלי מזכוכית ונהג כלהלן:
- אסוף את כל שיברי הזכוכית בעזרת מטאטא ויעה.
- אם זה נשבר בכיור, הוצא את המים ואח"כ הוצא את שברי הזכוכית בזהירות.
- בדוק כוסות אם הן סדוקות או שבורות לפני השימוש.
- אם כוס נשברת בתוך מיכל, כסה את המיכל בסמרטוט – או במשהו אחר כדי שאחרים ידעו שאסור להשתמש במיכל, כולל תווית אזהרה, לפני השימוש במיכל יש לוודא שהמכל נקי משברי זכוכיות.
- היזהר מאזורים שהרצפה בהם נשטפה.
- במקרה חירום:
- הישאר רגוע.
- יידע את המנהל לגבי המקרה.
- פעל לפי הוראות המנהל.
עזור לשמור על המסעדה בטוחה, היה העירני!
משכורת ושכר
שעות נוספות
לעיתים נדרשים חברי הצוות לעבוד שעות נוספות, יכולות להופיע בלוח הזמנים משמרות כפולות או שיבקשו מעובדים לעבוד שעות נוספות, כל השעות הנוספות חייבות להיות מאושרות ע"י המנהל האחראי, השכר לשעות הנוספות הינו כפי שהחוק דורש.
תעריף מסיבות – PARTY PAY
לעתים ישובצו עובדים לעבודה בימים שבהם נערכות מסיבות באזור הסגור ולא מקבלים בהם טיפים, במשמרת כזו העובד יעבוד לפי תעריף מסיבות (ראה נספח שכר את התעריף לחלקתך).
המשכורת
המסעדה/ בית הקפה ככלל משלמת משכורת על בסיס חודשי, ראה בנספח את היום הזמן והמקום בו תוכל לקבל את השכר ותלש השכר שלך, השכר ותלוש השכר לא יינתן למישהו אחר אלא אם כן יש על כך אישור מהעובד עצמו בכתב.
כאשר אתה שולח מישהו לאסוף עבורך את השכר/ תלוש עליך:
- להודיע למנהל המחלקה שלך.
- לאדם שאוסף את השכר/ תלוש עבורך צריך להיות אישור בכתב.
- האדם צריך לחתום בשימך על תלוש המשכורת.
- המסעדה לא תפדה המחאה אישית או אחרת למזומן.
בעיות תלונות לגבי שכר
כאשר ישנה טעות / בעיה במשכורת שלך עליך:
- להודיע למנהל המחלקה שלך.
- לקבוע פגישה עם האחראי/ת על השכר.
- עליך להביא עמך את תדפיס שעות העבודה שלך לאותו חודש.
תקופת השכר
המסעדה מבוססת על שכר חודשי, ראה נספח לגבי תחילת וסיום תקופת השכר.
מיסים
לפי החוק אנו נדרשים לנקות ממשכורתך את כל המיסים והתשלומים הנדרשים בחוק על פי המידע שנמסר על ידי העובד.
שעון עבודה
מדיניות המסעדה היא שיתועדו שעות העבודה של כל עובד בכל יום ובכל שבוע
כל העובדים על בסיס שעות חייבים להיכנס לשעון נוכחות ( Clock In ) בתחילת כל משמרת ולצאת מהשעון (Clock Out) בסוף כל משמרת.
אסור להיכנס יותר מ5 דק' לפני הזמן ואסור לצאת יותר מ 5 דק' לאחר סיום המשמרת, לא משנה מהן הנסיבות.
אסור לעובד להכניס או להוציא עובד אחר מהשעון ,עובדים אשר ימצאו בתוך השעון כאשר הם לא מופיעים בלוח הזמנים, ינקטו נגדם צעדים משמעתיים הכוללים פיטורים.
העובדים יקבלו הכשרה בנוגע לאופן הפעלה של שעון נוכחות חכם חיצוני או שעון נוכחות בקופה ממוחשבת, השעון הוא ההוכחה היחידה למספר השעות שעבדת, אם שכחת להיכנס או לצאת מהשעון, עליך לדווח על כך מיד לממונה עליך על מנת שיבצע את התיקון.
חלוקת טיפים
חלוקת הטיפים תבוצע על פי הוראות החוק, כאשר מהטיפ תבוצע הפרשה לפנסיה, ביטוח לאומי וכל המיסים והתשלומים על פי החוק.
הטבות
מדיניות המסעדה היא שהעובדים יקבלו הטבה מיוחדת שבה יוכלו לקנות פריטים בהנחת עובדים.
חייבים לשלם על כל קניה בזמן הקניה, הטבה זו הינה בלעדית לעובדי המסעדה, והעובד מוכרח להציג מסמך מזהה כעובד המסעדה, ניצול הטבה זו על ידי מכירת מוצרים לאנשים שאינם עובדי המסעדה והפקת רווחים מכך תגרום לנקיטת צעדים משמעתיים.
המסעדה מעניקה לכל עובד ואורח אחד שלו להנחה בעת ביקור במסעדה כאורח, הנחה זו הינה רק לגבי פרטי מזון ואינה חלה על משקאות אלכוהוליים.
היעדרות
כל החלטות המסעדה בנוגע להיעדרות יהיו בהתאם לחוקים הרלוונטיים, בקשות להיעדרות מהעבודה יש להגיש בכתב לפחות שלושה שבועות לפני מועד ההיעדרות, בקשות להיעדרות שיאושרו יהיו למקסימום 12 שבועות.
היעדרות בשל הריון תחשב כחופשת הריון.
העובד לא יהיה זכאי לשכר או הטבות בזמן ההיעדרות, ההטבות אינן מצטברות במהלך היעדרות.
עובדים הנעדרים בשל שירות צבאי יצברו הטבות בהתאם לחוק.
לשם חישוב שעות נוספות תשלומי מחלה, חופשה וכד' לא יחשבו כשעות עבודה.
חופשת מחלה
מדיניות החברה שהעובדים יקבלו חופשת מחלה בהתאם לחוקי המדינה, אין לנצל פריבילגיה זו ויש לנצלה אך ורק במקרים של מחלה ו /או פציעה.
חופשות
מדיניות החברה היא לשלם לעובדים בזמן חופשה על פי חוקי המדינה, חופשות מנוהלות על בסיס שנתי מהיום שבו העובד החל את עבודתו בחברה, יש לנצל את ימי החופשה במהלך שנה זו.
חופשות ישולמו בתנאי שהחופשה אושרה.
החברה דורשת מכל עובד כי ינצל את ימי החופשה המגיעים לו בכל שנה ,ימי חופשה שלא נוצלו במהלך השנה, לא יצברו לשנה הבאה ויבוטלו.
מדיניות החברה מורה כי יש למלא טופס בקשה לחופשה לפחות שלושה שבועות מראש , טופס בקשה הוא בדיוק כך – בקשה ומקבל תוקף רק ברגע שאושר.
הזדמנויות צמיחה
החברה מסורה למתן הזדמנויות ולצמיחת עובדיה, חשוב על שאיפותיך המקצועיות ותכנן לעצמך עתיד מוצלח עם חברתנו.
קידום עובדים
מדיניות החברה היא למלא מקומות עבודה פנויים על ידי קידום או העברת עובדים המוכשרים לכך בתוך החברה, בכל מקרה אפשרי.
אנו דוחקים בעובדים לרכוש את הכישורים, הדרכה, והשכלה בכדי להיות מועמדים לקידום.
עובדים יהיו כשירים לקידום רק לאחר שסיימו את תקופת ההיכרות שלהם ושהם מתפקדים היטב במחלקה שלהם.
הזדמנויות
החברה מחפשת עובדים שמראים שאיפות ומתמקדים על תוצאות בתור מועמדים למנהלים.
המועמדים המוכשרים ביותר לתפקידי מנהלים הם עובדים יצירתיים, פוריים וידענים.
אם אתה מעוניין, יש מקומות למנהלים, אך עליך להוכיח לחברה כי אתה האדם הטוב ביותר לתפקיד (שוחח עם המנכ"ל בדבר פרטים נוספים).
אנו גאים ונלהבים מהיותך חלק מהצוות של המסעדה/ בית הקפה, ואנו מצפים לעתיד ארוך שמח ופורה לכל מי שלוקח חלק בכך.
חוברת זו מיועדת לעזור לך להיות חלק מצוות המסעדה ומטרתה לעזור לך להיות בקיא במדיניות ונהלי החברה, אם יש משהו שאינך מבין, אנא פנה לממונה עליך להסבר.
ברוכים הבאים לצוות המסעדה!
קראו עוד מידע חשוב ורלוונטי מהאתר שלנו: